Homework thoughts

Wat vonden de Wieni’s nu van twee weken thuis werken? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat werkt en werkt helemaal niet? Hans, Anna, Simon, Jelle, Bruno, Kobe, Steven, Julia, Bart en Kim zetten hun ‘homework thoughts’ op een rijtje.

Hans Vanderstraeten – technical director

Buitenstaanders vroegen zich maar één ding af:

“Jullie hebben er wel veel vertrouwen in dat iedereen echt gaat werken thuis”.

Maar bij deze vraag heb ik net het minste stilgestaan. Iedereen gaf een gemotiveerde en enthousiaste indruk, waarbij het spook ‘ik doe niks’ geen enkele keer om de hoek kwam kijken.

Bureau Hans Vanderstraeten
“Mijn bureau thuis. Ik kreeg op een rustige manier meer werk gedaan” – Hans Vanderstraeten

Regelmatige Skypegesprekken bracht ons meermaals per dag in contact met elkaar. Ik nam tijd om het ook even over niet werkgerelateerde zaken te hebben. Skype heeft nog een onverwacht voordeel. Je kan namelijk niet door elkaar praten. Er wordt meer naar elkaar geluisterd waardoor de Skypemeetings zeer ordentelijk en efficient verliepen. Een onverwacht positief effect was dat ik meer uitgerust en energieker was doorheen de dag. De reden hiervoor is me nog niet helemaal duidelijk. Ik heb een vermoeden dat al de kleine afleidingen en bewegingen rondom me op kantoor vermoeiender zijn dan ze lijken.

Voor mij persoonlijk was het dus een heel positieve ervaring, waarbij ik op een rustige manier meer werk gedaan kreeg.

Anna Van Meensel – project manager

Stoer en moedig vond ik het van ‘the bosses’ toen ze voorstelden om twee weken ‘homework’ uit te testen. Als baas leg je immers een groot stuk verantwoordelijkheid in de handen van je werknemers. De kwaliteit van de projecten mag niet achteruit gaan. Gelukkig hebben de Wieni’s veel verantwoordelijkheidszin. Dat zag je al snel. Wat me de eerste dagen fel opviel, is hoe verwend we zijn op kantoor. Ik denk aan het verse fruit en de warme koffie, de hele dag door. Zelfs boterhammetjes tijdens de middag zijn voorzien.

Stoer en moedig vond ik het van ‘the bosses’ toen ze voorstelden om twee weken ‘homework’ uit te testen.
Bureau Anna Van Meensel
“Hier heb ik de afgelopen twee weken gewerkt” – Anna Van Meensel

Maar de luxe op kantoor woog voor mij niet op tegen de luxe die bij het thuiswerken kwam kijken. Ik ben erg gevoelig voor impulsen, waardoor de laatste twee weken even rust brachten.  Ook al was de workload niet minder hoog. De afstanden ‘s ochtend en ‘s avonds ruilde ik dan weer graag in voor wat quality time thuis.

Simon Vander Borght – frontend developer

Ik zag van in het begin op tegen het vooruitzicht om thuis te werken. Vooral het eenzame aspect zag ik niet zitten. De eerste week kon ik mezelf minder goed concentreren als op het werk. Ik werkte dan een volledige week écht thuis en was nog niet overtuigd. De tweede week ging een stuk beter. Ik ging één dag bij een collega thuis werken, wat een leuk alternatief was. Ik kon me meteen beter concentreren.  In een ideale wereld zie ik het thuiswerken dus als iets halftijds. Bijvoorbeeld twee dagen per week thuiswerken en de rest van de tijd op kantoor.

 In een ideale wereld zie ik het thuiswerken als iets halftijds.

Thuis bij Simon Vander Borght.

Jelle Van den Bergh – creative director

Ik zit gemiddeld maar 75% van de tijd op kantoor, maar toch was het een redelijk grote aanpassing voor mij. Ik kon niet zomaar voorbij iedereen zijn scherm wandelen om uit nieuwsgierigheid eens mee te kijken. Vergaderen met klanten was raar in zo’n leeg spookkantoor. Ook het opvolgen van juniors of stagiairs loopt een pak stroever dan wanneer je mekaars adem voelt. Maar de absolute voordelen waren wel de hogere mate van concentratie voor m’n eigen werk en het feit dat je sneller in bepaalde taken kan vliegen. Je moet je niet eerst verplaatsen en hoeft ook niet 100% aangekleed en gewassen te zijn om thuis te werken.

Je moet je niet eerst verplaatsen en hoeft ook niet 100% aangekleed en gewassen te zijn om thuis te werken.

Ik was verbaasd hoeveel tools voor remote teams we eigenlijk al gebruikten en hoe goed die werken:

  • Onze eigen ‘cloud products’ zoals Project Management, Facturatie en Google Drive, Mail & Calendar.
  • Zendesk voor ticketing & communicatie met klanten en om intern conversaties te kunnen volgen en overnemen van elkaar
  • Skype Premium (zonder problemen met vijf webcammen of screen sharen)
  • Droplr (snel files & screenshots sharen, zoals Dropbox dat we ook nog hebben met externen)
  • Bitbucket om te weten wie wat programmeert.

Maar ook tot mijn persoonlijke tools, zoals Evernote & Wunderlist, kan je gemakkelijk toegang geven aan externen.

“Dit is mijn thuiswerkplek.” – Jelle Van den Bergh

De meeste nadelen zijn trouwens redelijk gemakkelijk op te lossen: een shared office met een ander bedrijf  zoeken tegen het leeg kantoorsyndroom; op vaste momenten in de week afspreken om te vergaderenafspraken te maken en geconcentreerd samen te werken; of zorgen voor flexdesks waar iedereen kan komen en gaan waar en wanneer hij wil.

Straffer nog: ik heb méér gewerkt dan op kantoor, maar wel meer verspreid. Bijvoorbeeld van 8u30-12u, van 14u-17u en van 20u-23u. En ook op zaterdag en zondag. Omdat privé en werk meer door elkaar lopen. En mijn work-life balance – en ADHD concentratie – er geen is van 9 tot 5, van maandag tot vrijdag. Efficiëntie voor het team is dan andere koek natuurlijk. Maar voor mij zou iedereen gemiddeld 40/u zou moeten kunnen werken, op momenten dat zij of hij het creatiefst en efficiëntst zijn. We werken toch niet in een beschutte werkplaats of aan de fabrieksband?

PS: Eén van de meest invloedrijke softwareteams ter wereld heeft niet eens een kantoor. Ik kan dus niet wachten tot wanneer dit boek morgen (!) uitkomt: REMOTE: Office Not Required

Bruno De Simplaere – frontend developer

Wat ik vond van thuiswerken, zeer kort samengevat: “aangenaam”.

Persoonlijk vind ik de werk- en privéverhouding doorgaans iets beter in balans, dan tijdens een gewone werkweek. Je kan je meer concentreren op dat waar je zelf mee bezig bent en wat minder met waar iedereen bezig is.Dat brengt mij dan ook wel aan de downside van het thuiswerken: je hebt minder overzicht van waar de collega’s mee bezig zijn. Als je samen aan een project werkt is het wel leuk om nu en dan eens af te toetsen wat er gebeurd is, wat er nog moet gebeuren en of de samenhang -nog- goed zit. Ik heb de barrière om anderen te “storen” via digitale middelen trouwens als groter ervaren, dan als ik dat gewoon even ‘en passant’ doe.

Ik ben ervan overtuigd dat thuiswerken kan werken als er goede afspraken gemaakt worden over wat er moet gebeuren en je regelmatige contact-momenten hebt met de andere teamleden.
Het bureau van Bruno De Simpelaere.

Wat zou ik hiervan graag meenemen naar de toekomst? Ik ben ervan overtuigd dat thuiswerken kan werken als er goede afspraken gemaakt worden over wat er moet gebeuren en je regelmatige contact-momenten hebt met de andere teamleden*. Een oplossing voor “moeilijke projecten” zou kunnen zijn, om -nog meer- in project teams te werken. Zodat deze afzonderlijk kunnen afspreken met elkaar (thuis, op kantoor, somewhere in the middle, …).

Kobe Lipkens – developer

 De twee weken thuiswerk waren zeer tof. Later opstaan en vroeger in de zetel ploffen zijn zeker pluspunten. Ook kunnen doorfakken aan iets zonder geroezemoes is aangenaam.

Een uur per dag skypen vervangt het contact niet dat ge op de bureau hebt.

Voor mij persoonlijk is het grootste pluspunt dat ik mijn hond geen hele dag alleen moest laten. Meer werkgerelateerd is dat het feit dat ge wat langer nadenkt voor de gemakkelijke weg te kiezen om het aan iemand te vragen. Wat dan weer wel ten koste kán gaan van een betere oplossing, die ontstaat uit overleg. Een groot nadeel in mijn ogen is dat ge wat gaat vervreemden van uw collega’s. Een uur per dag skypen vervangt het contact niet dat ge op de bureau hebt.De voordelen wegen naar mijn mening bijna op tegen de nadelen. Ik zou daarom voorstellen om het deeltijds te doen (drie of vier vijfde).

Geen camera in huis, dus gebruikt Kobe Lipkens gewoon de webcam. “Hier werk ik”.

Steven De Boeck – developer

Deze morgen toen ik in de file stond ging mijn wekker. Die stond nog op het uur van opstaan tijdens ‘The Wieni Homework project’. Normaal moest ik dus nu pas opstaan en had ik nog een zee van tijd om allerlei kleine dingen te doen. Ook al wou ik graag naar kantoor omdat ik mijn collega’s al even niet meer had gezien, heeft thuiswerken toch een aantal voordelen. Je kan goed doorwerken, veel meer vrije tijd, goed uitgeslapen beginnen aan je werk, kosten die weg vallen om naar kantoor te geraken en zo kan ik er wel nog een paar opnoemen. Het spijtige is alleen dat je minder sociaal contact hebt en als je een baaldag hebt, ben je toch een beetje productiever op het werk dan thuis.

“Ik kon goed doorwerken aan dit bureau thuis.” – Steven De Boeck

Julie Shymova – backend developer

De eerste week dacht ik dat het mij niet zou lukken om thuis te werken. Ik ben het zo gewend om aan iemand anders hulp te vragen wanneer er iets niet lukt. Mijn concentratie tijdens de eerste week was ook minder goed dan op kantoor.

Maar de tweede week ging het veel beter! Ik had de meeste problemen zelf kunnen oplossen en dat is echt een goed gevoel. Het was plezant om ‘s morgens een half uur langer te kunnen slapen en me niet te moeten haasten voor de bus. Ik kon ook zonder haast het kindje naar school kunnen brengen en degelijk afscheid van hem nemen. Bij de Standups via Skype merkte ik eigenlijk geen verschil met de gewone standups. In het algemeen waren mijn ervaringen dus eerder positief dan negatief. Ik zou het tof vinden om nog af en toe van thuis uit te werken, maar niet 100% van de tijd.

“De ervaring was eerder postief dan negatief, hoewel de eerste week wat tegenviel”.

Bart Van Thillo – lead developer

Thuis werken is, voor mij, méér dan alleen maar een verandering van locatie. Thuis werken voelt voor mij juister aan. Een groot deel van het websitewerk speelt zich achter een PC af en een groot deel van de communicatie daarrond ook. Tel daarbij de tijdwinst die het niet-pendelen je oplevert, een grotere mentale rust en de verhoging in concentratie en thuiswerk is de logica zelf.Maar niet de hele week. Meetings zijn nodig. Teamlunches ook. Sommige dingen zijn nu eenmaal sneller face-to-face opgelost dan een soms toch nog haperende combo van skype, google docs, screensharing en Droplr. Evenwicht moet er dus zijn. Voor mij persoonlijk zou iets tussen een 3/2 (kantoor/thuis) en 2/3 (kantoor/thuis) verhouding, afhankelijk van het soort werk die week en de vergaderingen, het beste werken. Met als extra uibreiding nog wat flexibelere werkuren (ik ben beter van 0600 tot 1200 dan tussen 1600 en 1800) en thuis ook een lekkere stoel.

Sommige dingen gaan nu eenmaal sneller face-to-face, dan een soms toch nog haperende combo van skype, google docs, screensharing en Droplr. Evenwicht moet er dus zijn.
Wat zou de specialiteit zijn van Bart Van Thillo? Hierzie, zijn thuiswerkbureau.

Kim De Hertogh – project manager

Ik ben fan. Je hebt niet alleen meer tijd voor jezelf en de kindjes, er is ook meer rust en focus. Ik had als project manager het gevoel dat ik nog steeds wel wist waar iedereen mee bezig was en waar er hickups waren. De communicatie met het team en de klanten verliep vlot.

Ik heb wel onderschat dat een kantoor ook zijn luxe heeft: snel internet, goede bureaustoel, groot scherm. Maar dat zijn zaken die thuis ook geregeld kunnen worden. Het enige nadeel tot nu toe was dat het geluid van Skype het soms leit afweten. Ik kan alleen maar gissen naar eventuele nadelen op langere termijn, maar ik hoop dat we toch wat gaan doen met de voordelen die het thuiswerken opleverden.

Orde en netheid bij thuiswerker Kim De Hertogh.

Conclusie

Het officiële thuiswerkcontract is nu afgelopen. De Wieni’s zijn voorlopig niet meer verzekerd, dus iedereen zit terug 100% op kantoor. De voordelen waren zonder twijfel: de tijdswinst, het productiever werken, en een betere work-life balance. De nadelen zijn het missen van fysiek contact, het inwerken van juniorprofielen, en niet onbelangrijk: het ontbreken van een perfecte werkplek met ergonomische stoel, bureau, groot scherm en ultrasnel internet. Maar we gaan alle ‘homework thoughts’ goed tegen elkaar afwegen en er een definitieve policy rond uitwerken. Want het zou zonde zijn om de voordelen zomaar te negeren.

Wieni homework in the style of Daft Punk.
Met dank aan Daft Punk voor de inspiratie.

Published by

Jelle Van den Bergh

Founder at Wieni (a design & development agency). Passionate about UX&UI, design thinking, analytics, creativity & music.