The Wieni Homework project

Waarom we 12 m+v voor 2 weken naar huis sturen

Wieni is een hecht team. We eten elke middag samen onze boterhammetjes op. De Wieni van de week zorgt voor een verrassing (koffiekoeken, lasagne, loterijlotjes, pooltafels, een ijskar…), geeft vrijdag een presentatie over iets wat de rest ook moet weten en ruimt zelfs iedereens vuile koffietassen op.

We leren elke dag van elkaar, doen dagelijks korte standup- en kickoffmeetings. We gaan wekelijks samen pintjes drinken en we hebben vrijdag nog allemaal samen naar de Rode Duivels gekeken. Als afscheidsfeestje.

Afscheidsfeestje? Ja, want we gaan twee weken thuiswerken. Alle MacBooks en iMacs zijn ingepakt en iedereen is -voor even- naar huis gestuurd. The Wieni homework project is born!

The Wieni homework project.
Go home! The Wieni elevator.

The Wieni homework project: een experiment

Waarom? Omdat het kan en omdat het een goed experiment lijkt. Want…

    • we leggen dagelijks 600km af en zijn samen 24u onderweg.
    • we zitten per week minstens 38u samen achter onze computers en 5u aan de (eet/vergader-) tafel binnen dezelfde muren.
    • we zitten zo dicht op elkaar dat we mekaar constant onderbreken met moeilijke vragen, lastige problemen of plezante anekdotes.
    • kickoff meetings of bepaalde afspraken en analyses neerschrijven is niet echt superbelangrijk want iedereen zit vlakbij: zowel projectmanager, backend of frontend developer, analist of designer. Elk onderdeel van een project kan zo heel gemakkelijk “pivoten”.

Daardoor zetten bepaalde mensen standaard hun skype af en koptelefoon op tussen vijf na en tien voor elk uur, om geconcentreerd te kunnen doorwerken. Ikzelf ben 50% van de tijd bezig met offertes en daar kwam ik nooit aan toe tussen negen en zes uur, omdat het zo verleidelijk en gemakkelijk is om altijd wel bij iemand van de tien te gaan zitten om iets uit te werken, bij te sturen of te brainstormen.

Het team Wieni en Tourmanagement kan met jobstudenten en stagiairs uitlopen tot 15 man.

Het team Wieni en Tourmanagement kan met zijn jobstudenten en stagiairs soms uitlopen tot 15 man en daarvoor is onze ruimte nu helaas te klein. Zeker als de ene een skype-call heeft met een klant, of als we allemaal samen willen eten of vergaderen.

Bij sommigen gaat de hoofdtelefoon standaard op tussen vijf na en tien voor elk uur.

Pro en contra’s van thuiswerken

Na de voorstelling aan het team van “het waarom van dit experiment”, was de helft zeer enthousiast, maar de andere helft een pak minder: we gaan inderdaad veel tijd winnen, vervoerseuro’s besparen, zelfstandiger leren werken en langer in ons bed kunnen blijven liggen, maar er zal ook heel veel bedrijfscultuur verloren gaan. Iedereen komt eigenlijk best graag werken, om niet afgeleid te worden thuis, bij leuke collega’s te zijn en gewoon samen koffie te kunnen drinken. De teamspirit die we nu hebben is niet ontstaan via Skype, Zendesk, Mail, Google Drive, Facebook of Bitbucket. Dat zijn tools die we gebruiken om de organisatie vlotter te laten verlopen, maar het is eigenlijk niet de basis van onze samenwerking.

Skype, Zendesk, Google Drive, Facebook of Bitbucket zijn tools die we gebruiken om de organisatie vlot te laten verlopen, maar het is eigenlijk niet de basis van onze samenwerking.

Juist omdat we de voorbije jaren redelijk streng waren: geen thuiswerk, en iedereen werkt van 9u tot 18u, willen we nu even het andere extreem doortrekken. We hebben onze digitale tools én blijven elke dag om 9u onze standupmeetings doen met de webcam. Maar nu maakt de locatie eigenlijk niet veel meer uit: iedereen zoekt voor zichzelf de meest comfortabele werkplek.

“I’m going to miss you all”

Los van de bedrijfscultuur die we onherroepelijk gaan missen, en het feit dat het moeilijker is voor nieuwe krachten om zich zo in te werken, hoop ik dat er ook een aantal positieve dingen zijn die we later in een bepaalde vorm kunnen overnemen. Of in één of andere tussenvorm. We hebben al heel wat gelezen op blogs en in boeken over de vraag waarom bedrijven het absoluut wel of juist niet doen.

Maar elk bedrijf is anders. Dus daarom gaan we het toch proberen. Enkel en alleen om van Wieni een nog betere werkplek te proberen maken.

This blog was originally posted on checkthis.

Benieuwd naar de reacties van de Wieni’s over het thuiswerken? Lees meer bij Homework thoughts.

Published by

Jelle Van den Bergh

Founder at Wieni (a design & development agency). Passionate about UX&UI, design thinking, analytics, creativity & music.