Onze beste Touch Apps voor de museumsector

Wieni is meer dan een webbureau, want we maken ook fameuze dingen die niet online staan. Samen met Madoc maken we al vele jaren zeer mooie touchapps voor musea. 

Het woord zegt het zelf: touchapps zijn toepassingen op een (groot) touchscreen. Vaak zijn ze onderdeel van een tentoonstelling. Madoc, een organisatie die uiteenlopende producties uitwerkt voor musea, tentoonstellingen & bezoekerscentra, verzorgt de content en het bredere kader. Wij zijn verantwoordelijk voor het interaction design en de technische uitwerking. Deze offline ervaringen zijn voor ons interessante user experience oefeningen, waarbij we elk scherm maximaal benutten. Alles draait rond het interactief maken van de statische content, zodat bezoekers van de tentoonstelling naar hartelust op ontdekking kunnen. Hieronder enkele voorbeelden.


Oostende – Domein Raversyde

De Atlantikwall is een serie bunkers langs de Belgische kustlijn, gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum dat hieraan gewijd is vind je interactieve kiosks met meer achtergrond.

4. raversyde


 Ieper – In Flanders Fields

Ook het museum In Flanders Fields in Ieper is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. In het bezoekerscentrum van het museum vind je deze kiosk, waar routes in kaart gebracht worden specifiek voor bepaalde nationaliteiten.

nieuw zeeland 2


 Jazz Bilzen

Voor de Stad Bilzen maakten we een digitale versie van de grafische tijdslijn van het Jazz Bilzen festival.

jazz bilzen blog

jazz bilzen 3


Jukeboxmuseum – Menen

In Menen vind je het Jukeboxmuseum, een ode aan de jukebox. We bouwden een interactief deel van de tentoonstelling.

jukeboxmuseum


Nieuwpoort – Sluizencomplex

Aan het sluizencomplex De Ganzenpoot in Nieuwpoort kan je een game spelen met zicht op de sluizen. Het doel van het spel is een serie opdrachten tot een goed einde brengen door de juiste sluizen te bedienen.

sluizengame blog

sluizengame 2


In hetzelfde bezoekerscentrum als het game over de sluizen, staan nog 4 verschillende touchapps die meer duiding geven over de rol van Nieuwpoort in de Tweede Wereldoorlog.

nieuwpoort vitrinetafel blog


Zwevegem

Als laatste een work in progress. In Zwevegem komt een museum in een oude stoomcentrale. Deze app toont de werking van die centrale en de machines.

screencapture-preview-wieni-be-madoc-zwevegem-machinezaal-1458311311175

Published by

Jonas Delnoy

Project manager bij Wieni. Ik sta tussen de klant en het team, en probeer iedereen tevreden te houden. Met wisselend resultaat.